Frankly the smartest way to buy

Veelgestelde vragen | FAQ

Help Center

FAQ's

Een veiling is een verkoop waarbij één of meer objecten worden toegewezen aan bieders aan de hand van welgedefinieerde regels. 

Veilen is een oud begrip. Al eeuwen lang wordt deze methode gebruikt voor de verkoop van allerlei goederen. Hedendaags is het vooral bekend van het veilen van bloemen (de Bloemenveiling in Aalsmeer), vastgoed en faillissementsveilingen. In Nederland is er ook een website genaamd Vakantieveilngen.nl waar dagjes uit op worden geveild. 

Er zijn verschillende soorten veilingen (veiling bij opbod, onderhands veilen e.d.). De regels rondom veilingen verschillen per soort veiling, per item dat geveild wordt en per land. Maar het kernprincipe is eeuwenoud en komt er op neer dat de hoogste bieder een item wint. Aan een veiling zijn altijd strikte regels verbonden rondom biedingen, het ophalen, betalen, retouren en no show na winst. 


Nee dit is niet mogelijk. Dit is in principe nooit mogelijk bij veilingen. Graag verwijzen wij voor uitleg en juridische onderbouwing naar artikel 8 en 9 van de Algemene voorwaarden

Nee. Op een veiling gekochte items hebben nooit garantie. 


Een kavel is 1 veileenheid die geveild wordt en waar op geboden kan worden. 
Een veiling kan bestaan uit wel honderden kavels. 
Een kavel kan 1 product zijn, maar ook een bundeling van producten. Bijvoorbeeld 20 stofzuigerzakken in een keer. 

Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan de deelname van een veiling. 
De kosten die door Franks Auctions worden gemaakt worden betaald door de opdrachtgevende partij. 

Franks Auctions veilt in opdracht van opdrachtgevers. Wij zijn dus geen eigenaar van de items en treden enkel op als een dienstverlener rondom de veiling. Inhoudelijke vragen over goederen kunnen wij dan ook niet beantwoorden. Ook kunnen/mogen wij geen onderhandse deals sluiten en aparte prijsafspraken maken. 

Wij doen ons best zoveel mogelijk informatie te verschaffen, zodat je als koper in staat bent uitgebreid via Google meer informatie over het item te vinden. 

Het is niet mogelijk uw aankoop te annuleren. Elk uitgebracht bod geldt als onvoorwaardelijk en onherroepelijk. Zodra u de kavel wint, is er een koopovereenkomst. U kunt dus niet meer besluiten 'het item niet te kopen' na ontvangst van de factuur, want u heeft het al gekocht en moet het item afnemen. Ongeacht de reden dat u het niet meer wenst te kopen. Denkt u daarom goed na over uw bod voordat u deze uitbrengt. 

Zie o.a. de algemene voorwaarden artikel 4. 

Iedere veiling heeft een timer die aangeeft hoe lang de veiling precies duurt. 
Let goed op, want er is ook een timer die aftelt tot de start van de veiling. Je herkent het verschil omdat er dan 'start over' boven staat. Staat dit er niet, dan is de timer aan het aftellen tot het einde van de veilng. 

Dit exacte duur zal wisselen per veiling en situatie. Er kunnen veilngen van een paar uur zijn, maar ook veilingen van een week of langer. 

Als er gebruikte of bijzondere items worden geveild waarvan geen of weinig informatie op het internet te vinden is, dan worden er kijkdagen georganiseerd. De kijkdagen staan o.a. vermeldt bij de kavel (aparte tab 'Kijkdagen'). Ook worden ze gecommuniceerd op onze social media, in de nieuwsbrief en staat er op de homepage vermeldt dat voor een veiling kijkdagen gelden. 

Het is niet mogelijk om een bod uit te brengen tijdens een kijkdag. Het is enkel bedoelt om het item vooraf goed te kunnen bekijken, zodat je tijdens de online veiling weet waar je een bod op doet. 

Kijkdagen zijn op vaste momenten en tijden waar niet vanaf kan worden geweken. Het is dus niet mogelijk om op een ander moment langs te komen of om een aparte afspraak te vragen. Uiteraard doen wij ons best tijden te hanteren waarop zo veel mogelijk mensen langs kunnen komen. 

Op de accountpagina is het mogelijk een nieuw wachtwoord aan te vragen. Let op! Dit werkt alleen als je je al eens eerder hebt geregistreerd op de site. 

Je ontvangt dan een email met de mogelijkheid een nieuw wachtwoord in te voeren (check ook je SPAM mailbox). 

De accountpagina vind je door op het icoon van een poppetje te klikken (bovenin beeld). Klik vervolgens op 'Wachtwoord vergeten'. 

Soms kom je na het invoeren van een nieuw wachtwoord uit op een 404 - error pagina. Dit is een bekende bug in het systeem. Het is dan wel gelukt. Klik op het poppetje bovenin en je kunt alsnog inloggen met het nieuwe wachtwoord of bent al ingelogd. 


Stuur een email naar info@franksauctions.com en wij zullen uw account uitschakelen. 
Nee, registratie is gratis. Aan veiling deelname zijn geen kosten verbonden. 

Om mee te doen aan de veiling moet je eerst geregistreerd zijn.
Vervolgens kan je bieden! Onderstaand een voorbeeld scherm van een product in veiling. Op de afbeelding staan verschillende nummers in het rood. Onder de afbeelding staat meer uitleg per nummer: 1.
Dit is de timer van de veiling. Staat deze op 0, dan is de veiling afgelopen en heeft de hoogste bieder gewonnen! 

2.
Dit is het startbedrag van de veiling. Vanaf dit bedrag gaat het bieden beginnen. Is er al een bod gedaan? Dan zie je naast het startbedrag ook 'Huidig bod'  staan.  

huidig bod


3.
Is er al geboden op de veiling? Dan zie je hier wie dat zijn geweest en welke bedragen er zijn geboden

biedingen


4.
Ga jij ook een bod doen? Vul dan hier je bedrag in. Klik daarna op ' Plaats mijn bod' 

5. 
Bij iedere kavel staat ingesteld wat het minimale bedrag is waarmee je je bod moet ophogen. Dit bedrag verschilt per kavel en is afhankelijk van de waarde van het item. 

min bedrag


6. 
Deze functie is uitgeschakeld. Standaard word je gebruikersnaam niet getoond aan andere bieders. 

7. 
Automatisch bieden: dit is een instelling waarmee je het systeem de opdracht geeft tot een bepaald bedrag automatisch voor je te bieden (het systeem hanteert dan de minimale vereiste verhoging zoals uitgelegd bij punt 5).  Bereikt de veiling het door jou ingevoerde maximale bedrag? Dan stopt de computer met bieden. Zo kan je eenvoudig meebieden maar nooit boven jouw maximale gewenste prijs uitkomen. 

8.
Hier vind je meer informatie over het product. Zoals de staat en type nummers. Voor extra afbeeldingen of meer productinformatie kan je Googelen op deze nummers. 

Ook staat er een tabblad met specifieke veilinginformatie, zoals wanneer je het item betaald moet hebben en waar je het kunt ophalen. 

Je kunt via jouw accountpagina een overzicht openen met alle veilingen waar je aan hebt deelgenomen bij elkaar. Als je klikt op 'Mijn veilingen' opent er een detail overzicht: 


Dit is een instelling waarmee je het systeem de opdracht geeft tot een bepaald bedrag automatisch voor je te bieden (het systeem hanteert dan de minimale vereiste verhoging per bod).  Bereikt de veiling het door jou ingevoerde maximale bedrag? Dan stopt de computer met bieden. Zo kan je eenvoudig meebieden maar nooit boven jouw maximale gewenste prijs uitkomen. 

De knop voor automatisch bieden vind je in de kavel, onder het veld om een bod in te kunnen voeren. 


Als er in de laatste minuten van een veiling een bod wordt uitgebracht, dan wordt de veiling met een aantal minuten verlengd. De teller begint dan opnieuw.

Dit gaat oneindig door totdat er geen biedingen meer worden uitgebracht. 

Dit principe heet popcorn bidding in de veilingwereld. 
Of dit van toepassing is op een veiling van Frank's Auctions, staat bij de algemene voorwaarden / veilinginformatie van de veiling waar je aan meedoet. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. 

Open de kavel

Naast het bedrag met 'Start bod' staat 'Aantal biedingen' met een getal. Hier kan je op klikken. Je ziet dan de andere biedingen. 


Er kan tot de laatste seconde geboden worden. Dus al zat de kavel in de laatste minuut, iemand anders kan hem last minute alsnog winnen. 

Verder kan het zijn dat je in concurrentie bent met een automatische bieder. Deze persoon heeft al eerder op de veiling aangezet dat hij/zij automatisch wil bieden tot een bepaald bedrag. 

Als op het eind van de veiling jouw handmatige bod bovenaan staat, maar de automatische bieder heeft nog ruimte  in het maximaal te bieden bedrag; dan wint alsnog het automatische bod. Omdat het systeem deze winst verwerkt tijdens de sluiting, is dit soms pas na enkele minuten zichtbaar voor de handmatige bieder. Het eindbedrag van de automatische bieder wordt gelijk gesteld met dat van de handmatige bieder ter afsluiting van de veiling. 

Kijk dus goed naar het biedpatroon van andere bieders om in te schatten of je in concurrentie bent met een automatisch bod (o.a. te herkennen aan een constante reactiesnelheid na jouw handmatige bod)
Dat klopt. Je moet aangemeld / geregistreerd zijn om mee te kunnen bieden. 

Wel kan je zonder registratie / aaanmelding alvast meekijken naar wat er gebeurd. 

Dit heeft juridische redenen. Zodra je gaat bieden, kan je ook winnen. En als je hebt gewonnen, is er per direct een koopovereenkomst. Dan moeten wij over de gegevens beschikken de factuur op te kunnen stellen. 

Nee. Het is niet mogelijk om een uitgebracht bod te annuleren. Zorg er dus voor dat u zeker bent van uw bod. Om overhaaste fouten te voorkomen krijgt u na het invoeren van uw bod een pop-up of u zeker weet dat u wilt bieden. 

Zie ook onze voorwaarden artikel 4.8

Ja dat kan! Alles is online! 

Houd er wel rekening mee dat er een strikte termijn is voor het betalen en ophalen van de gewonnen kavels en dat daar niet van afgeweken kan worden. Dus je hebt mogelijk hulp nodig van iemand op Curacao om de gewonnen kavel tijdig op te halen. 


De status van een product staat aangegeven in de product beschrijving van de kavel. 

We hebben soms ook te maken met showroom modellen. Deze noemen wij ongebruikt maar we onderscheiden deze wel van ongebruikt nieuw. Dit herken je terug in de beschrijving. 
Alle informatie die wij hebben, delen we in de kavelbeschrijving. Wij proberen zo veel mogelijk unieke artikelnummers toe te voegen zodat je altijd kunt zoeken via Google voor meer informatie. 
Ja. We maken van ieder item een eigen foto. Al hebben we een partij in dezelfde verpakking, iedere verpakking krijgt een eigen nummer en komt met een eigen foto op de site. Zo zie je echt wat je koopt. 

Als je wilt bieden maar je ziet geen mogelijkheid om dit te doen, dan kan een van de volgende situaties van toepassing zijn: 

  • De veiling is niet actief, maar is gepland of reeds afgelopen. Ook bij een geplande veiling zie je een timer aflopen. Hierboven staat echter 'start over' en dit is de timer die aftelt tot de start van de veiling. 
  • Je hebt een trage internetverbinding waardoor het laden van het veiling gedeelte lang(er) duurt

Zelfs als je niet ingelogd bent, en dus niet kunt bieden, maar de veiling is wel actief, zou je het biedscherm moeten kunnen zien. 

Je kunt het item betalen: 

  • Per bankovermaking naar MCB 32.45.41.01 ten name van Franks Auctions BV, Granaatappelweg 126 ovv je kavelnummer (deze staat in je producttitel, bijvoorbeeld K1105)
  • Swipe op locatie tijdens het ophalen (alleen Maestro, geen VISA/Mastercard/KompaLeon, ook niet de debit variant)
  • Om veiligheidsredenen accepteren wij geen cash

Voor meer informatie over betalingen zie artikel 5 van de Algemene voorwaarden

Het (betalen en) ophalen van een gewonnen kavel moet binnen 4 werkdagen op tijdstippen zoals aangegeven in de veilinginformatie. Haal je het item niet binnen 4 werkdagen op? In dat geval verwijzen wij naar artikel 7 van de algemene voorwaarden. Als koper ben je dan in verzuim. Franks Auctions is gerechtigd de koop te ontbinden, de gemaakte veilingkosten in rekening te brengen en de kavel(s) opnieuw te veilen. Dus lees goed de veiling informatie en ben er op tijd bij! 

Ja dit kan. Zie de pagina bezorging voor meer informatie. 

Je moet dan iemand anders vinden die dit voor je kan doen of een bezorging aanvragen. 

Ben je te laat met ophalen? In dat geval verwijzen wij naar artikel 7 van de algemene voorwaarden. Als koper ben je dan in verzuim en is Franks Auctions gerechtigd de koop te ontbinden, de veilingkosten in rekening te brengen en de kavel(s) opnieuw te veilen. 

In de veilinginformatie (zichtbaar bij de kavel en onderaan deze pagina) staat aangegeven op welke tijdstippen de gewonnen kavels kunnen worden opgehaald (en de locatie). 

Neem altijd mee: 

x) De uitgeprinte factuur
x) Een ID (rijbewijs, Sedula, paspoort)

Als je niet over een printer beschikt, zorg er dan in ieder geval voor dat je de digitale factuur bij je hebt (bijvoorbeeld op je mobiel). 

Haalt iemand anders de gewonnen kavel voor je op? Geef deze persoon dan een machtiging mee. Of stel ons hier vooraf van op de hoogte via info@franksauctions.com

Bij het ontbreken van de factuur en / of ID mogen de uitgifte mensen weigeren de kavel af te geven. 

Meer informatie over afname zie artikel 6 van de Algemene voorwaarden.

Nee dit is niet mogelijk. 
Mastercard / Visa / AMEX / Kompaleon en andere debit- of creditcards worden niet geaccepteerd. 
U kunt het bedrag per bank overmaken of tijdens het afhalen pinnen / met swipe betalen. 

Dit is op dit moment lastig, want... 

1) gewonnen kavels moeten binnen 4 werkdagen betaald en opgehaald moeten zijn. Een betaling vanaf een buitenlandse rekening duurt vaak al 3 a 4 dagen. 

2) je zit met koersverschillen en transactiekosten. En het complete bedrag moet betaald worden. Wordt er door transactiekosten slechts 90,- betaald terwijl de kavel met 100,- is gewonnen? Dan moet er eerst nog 10,- extra worden betaald voordat de kavel kan worden meegegeven. 

Franks Auctions werkt er echter aan om dit zo snel mogelijk op te lossen en betalingen vanaf een buitenlandse rekening mogelijk en makkelijk te maken. 


Nee, Franks Auctions is niet aangesloten op Fun Miles

Ja dat kan. Als je voor één van de kavels maar niet de 4 werkdagen passeert. 
Het is handig om in dit geval vooraf een mail te sturen naar info@franksauctions.com zodat we de kavels alvast bij elkaar klaar kunnen zetten. 

Ga naar de accountpagina en klik op 'Edit Account''. 

Je kunt nu je gegevens wijzigen. 


De factuur van de gewonnen kavel wordt binnen 24 uur na het aflopen van de veiling verstuurd. Heb je deze niet binnen 24 uur ontvangen (check ook je spam box): stuur dan een mail naar info@franksauctions.com.

Tijdens het registratieproces is het mogelijk de bedrijfsnaam in te voeren. Vervolgens kunnen ook de bedrijfsgegevens als adres e.d. worden toegevoegd. 

Heb je al een privé account, maak dan een apart bedrijfsaccount aan om vanuit daar te kunnen bieden. 

Franks Auctions is een online dienstverlener. Door de volledige veiling online aan te bieden sluiten wij netjes aan bij het nieuwe normaal. 

Onze medewerkers zullen gepaste afstand houden. Wij vragen dit ook van onze klanten die gewonnen kavels komen ophalen. Ga alstjeblieft niet dicht op elkaar staan. Iedereen komt aan de buurt. 

Is er een veiling met een kijkdag, dan staan tijdens de kijkdag instructies aangegeven hoe te lopen. 

Dit kan, als het gaat om grote partijen of faillissementspartijen. Wij kunnen niet 1 of een paar items veilen. Neemt u contact op via info@franksauctions.com bij interesse.

In de nieuwsbrieven die u ontvangt zit zowel boven- als onderaan een Unsubscribe button. Gebruikt deze alstjeblieft om je uit te schrijven van de nieuwsbrief. Dank voor de deelname tot nu toe! 
Nee dit is niet mogelijk bij de veiling. U kunt zich hiermee richten tot de curator van Wimco via faillissementwimco@nagelmakers.com.

Dat is Nagelmakers advocaten

Contact over het Wimco faillissement kunt u opnemen via faillissementwimco@nagelmakers.com

Wij zijn slechts een dienstverlener die in opdracht van de curator werken. 

Met dit soort vragen kunt u zicht richten tot de curator via faillissementwimco@nagelmakers.com

Nee, alle items van Kitchenaid zijn (door de curator) verkocht aan een andere partij. 

Franks Auctions is een online dienstverlener, die door middel van online veilingen grote of bijzondere partijen veilt op Curacao. Wij zijn geen eigenaar van de items die wij veilen, maar werken op commissiebasis in opdracht van een opdrachtgever. 


Franks Auctions is opgericht door dezelfde eigenaren als Franks Spullen (Frank & Angela). Franks Spullen (www.franksspullen.com) is al een aantal jaar bekend op Curacao mbt het opkopen en verkopen van (faillissements)partijen. O.a. de boedel verkopen van Otro Kara, de Boathouse, Insel Air, Seal & Go en Banco di Orinoco zijn uitgevoerd door Franks Spullen.

Franks Auctions is ingeschreven bij de KVK onder nummer 153976.

Ja, wij hebben beide! 

Onze Facebook is https://www.facebook.com/franksauctions 

Onze Instagram is @Franksauctions

Wij zijn niet telefonisch bereikbaar omdat communicatie rondom veilingen altijd schriftelijk moet, zodat het is vastgelegd. Wel zijn wij bereikbaar via: 

x) Facebook Messenger
x) Instagram chat
x) E-mail
x) Contactformulier op de website

Op al deze communicatiekanalen reageren wij zo spoedig mogelijk. 


Si! Nos papia Papiamentu. Bo por hasi pregunta na Papiamentu tambe. Pero nos website i communicatie ta na Hollandes. I nos tin un FAQ na Papiamentu! https://www.franksauctions.com/apps/help-center?language=Papiamento

There will be soon! 

We have a tight deadline for our first auction and couldn't make it to translate everything in time. But Franks Auctions will provide better English support and information soon!