Frankly the smartest way to buy

Kopen via een veiling / Buy via an auction

Buy via an auction

Kopen via een veiling is een leuke en spannende manier van kopen. Het biedt tevens de mogelijkheid om tegen lage bedragen items te kunnen kopen. Of unieke items te kunnen bemachtigen. 

Aan een veiling zijn echter wel regels verbonden. En hier moet u zich goed bewust van zijn voordat u mee doet. 

Zo is uw bod juridisch bindend. Wint u? Dan bent u verplicht het item te betalen en op te halen. Haalt u het niet op, dan moet u het nog steeds betalen (en dat is zonde!). Een bod kan ook niet worden aangepast of verwijderd. Denkt u dus goed na voordat u biedt. 

Ook heeft u nooit garantie op hetgeen u koopt via een veiling. Om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van wat u koopt, worden er daarom vaak kijkdagen georganiseerd waar u de kavel goed kunt inspecteren op schade, werking etc. Geen garantie is een wereldwijde regel bij deelname aan veilingen. De partij die de veiling organiseert, in dit geval Frank's Auctions, is namelijk slechts een dienstverlener die de veiling organiseert. Het is geen leverancier, geen winkel en het heeft geen service punt. 

Kijkdagen, de duur van de veiling en de ophaaldagen zijn vooraf bepaald en vastgesteld. Deze worden ook duidelijk vooraf gecommuniceerd op de site. Bedenkt u zich goed of u bij al deze momenten aanwezig kunt zijn. Vooral de ophaaldagen. Want iedere veiling is een 'project' en van de vermelde dagen, tijden en locaties kan (vaak) niet worden afgeweken.

Bij veel veilingen wordt het principe van popcorn-bidding gehanteerd. Dat betekent dat als er een paar minuten voor het einde van de veiling nog een bod wordt uitgebracht, de veiling met een aantal minuten wordt verlengd. Dit lijkt het meeste op het veilen met bordjes op locatie. Daar is het immers ook zo dat na het uitbrengen van een bod, de veilingmeester altijd aan de aanwezigen vraagt of er iemand nog meer wilt bieden. 

Last but not least: Frank's Auctions is een veilingbedrijf. Goederen in de veiling kunnen niet direct worden gekocht en komen ook niet later in de losse verkoop via Frank's Auctions. Wel kan het zijn dat als er bij een veiling veel overblijft, de overgebleven kavels weer opnieuw geveild worden. 

Leest u verder altijd goed de specifieke veilinginformatie van de veiling waaraan u meedoet. Hiernaar wordt verwezen in het tabblad bij de kavel. Tevens vindt u deze onderaan de website (in de Footer). 

Voor een totaal overzicht van alle regels en voorwaarden, zie de Algemene voorwaarden – Franks Auctions