Frankly the smartest way to buy

22 t/m 29 november: Aid4ART veiling

‘AID4ART2020’OMDAT KUNST ESSENTIEEL IS IN ONZEKERE TIJDEN

Kunst is belangrijk. Kunst maakt een mens gelukkig in deze onzekere tijden. Het opent vensters die licht en lucht binnenlaten. Het dringt binnen in de harten van de mensen en brengt verlichting. De afgelopen maanden is de aandacht voor kunst en de getalenteerde kunstenaars van Curaçao in de verdrukking gekomen door de COVID-19 en de financiële crisis. ‘AID4ART 2020’ heeft als doel de Curaçaose kunstwereld de hoognodige morele en financiële steun te geven door een brede selectie aan beeldende kunst tentoon te stellen en daarna online aan te bieden in de vorm van een veiling.

VOOR WIE DOET U HET? 

Fundashon di Artista, Art Foundation Curaçao Gallery en Open Atelier Route (OAR) vertegenwoordigen samen een groot deel van onze lokale kunstenaars. 

Middels hun participatie zullen tekeningen, schilderijen, beelden, mixed media objecten en foto’s worden aangeboden. Door hun samenwerking aan dit initiatief en uw enthousiaste biedingen tijdens de veilingdagen, worden door de pandemie getroffen beeldende kunstenaars die deelnemen aan AID4ART 2020 gesteund. Zij kunnen verder met hun belangrijke werk voor de samenleving; en juist nu!

SAMENWERKING: PARADISE FM GEEFT HET GOEDE VOORBEELD

De organisatoren hebben een selectie gemaakt van kunst van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars. De kunstwerken worden geveild in samenwerking met Frank's Auctions en ook andere partners zoals, het Renaissance Curaçao Resort & Casino en Paradise FM. Zij zetten zich met diverse campagnes actief in voor dit initiatief. Paradise FM-dj’s Nadine Roos, Joris Reer en Maarten Schakel gaan ieder met een kunstenaar een eigen kunstwerk maken. Dit proces wordt dagelijks vastgelegd op video en online gedeeld, en de werken van de dj’s worden ook geveild. De opbrengst van elk werk gaat dan naar de kunstenaar die de dj heeft begeleid. Ook houden zij interviews met de drie kunstenaars, de organisatie van AID4ART 2020 en Frank’s Auctions. 

KIJKEN, KIJKEN, DAN KOPEN!

De online veiling op Franks Auctions vindt plaats van 22 tot en met 29 november 2020 aanstaande. Belangstellenden zijn uitgenodigd om op 19, 20 en 21 november de werken te komen bekijken bij Art Foundation Curaçao Gallery aan de Hanchi Snoa 27 (Punda)en Renaissance Hotel Shopping Mall bij de voormalige Little Switzerland unit, tegenover Mom&Co tussen 10am en 5pm. Alles uiteraard volledig COVID-veilig. Personen die tijdens de veiling werken hebben gekocht, kunnen deze na betaling via Frank's Auctions direct ophalen bij de plaats van bezichtiging. Zo heeft men het werk nog voor de feestdagen in huis.

De veiling staat in 3 delen op onze website: 

  1. De veiling waarvan de items tentoongesteld zijn in de Renaissance Mall Pop-up
  2. De veiling waarvan de items tentoongesteld zijn bij Art Foundation Curacao Gallery
  3. De items gemaakt door de DJ's van ParadiseFM, tentoongesteld in de Renaissance Mall Pop-up