Frankly the smartest way to buy

Kijkdag / Viewing day

viewing day

Een kijkdag is bedoelt om de kavels te bekijken waarop u wilt gaan bieden. 
Iedere kavel op de website heeft een kavelnummer. Dit is het K..... nummer in de titel. Als u naar een kijkdag gaat, houdt u dan de kavelnummers waar u interesse in heeft bij de hand. 

De kavels zijn voorafgaand aan de kijkdag al bepaald. Deze kunnen niet (meer) van samenstelling veranderen. Is er bijvoorbeeld een veiling van kleding, dan is het niet mogelijk zelf alle maten L te gaan combineren. De combinaties zijn al gemaakt en u kunt per combinatie bekijken of u deze leuk / goed vindt of niet. 

Het fijne aan een kijkdag is dat u hetgeen waar u op biedt, zelf kunt bekijken en soms ook testen. Gaat het bijvoorbeeld om een auto, dan mag u deze even starten (indien mogelijk) en alle functies uitproberen. 
Gaat het om kleding? Dan kunt het even voorhouden om de maat in te schatten. 
Gaat het om witgoed, dan kunt u het apparaat controleren op schade, deukjes etc. 

Als er een kijkdag is geweest bij een veiling, dan kunt u achteraf geen beroep doen op terugbrengen of het toch niet kopen als het item niet is zoals u had verwacht. De kijkdag is juist georganiseerd om deze inschatting goed te kunnen maken. Als u niet in de gelegenheid bent langs te komen bij een kijkdag, dan is het vervolgens uw eigen risico als u toch besluit te bieden. 

Overigens heeft u standaard bij veilingen geen garantie. Echter, wij, als Frank's Auctions, doen toch altijd zo goed mogelijk ons best er samen uit te komen als er iets is (wij hebben bijvoorbeeld een fout gemaakt). Is er echter een kijkdag geweest, dan bent u goed in de gelegenheid gesteld het item zelf te beoordelen en houden wij vast aan de geldende veiling regels.