Frankly the smartest way to buy

Aid4art Veilinginformatie

Achtergrond / opdrachtgever
Kunst is belangrijk. Kunst maakt een mens gelukkig in deze onzekere tijden. Het opent vensters die licht en lucht binnenlaten. Het dringt binnen in de harten van de mensen en brengt verlichting. De afgelopen maanden is de aandacht voor kunst en de getalenteerde kunstenaars van Curaçao in de verdrukking gekomen door de COVID-19 en de financiële crisis. ‘AID4ART 2020’ heeft als doel de Curaçaose kunstwereld de hoognodige morele en financiële steun te geven door een brede selectie aan beeldende kunst tentoon te stellen en daarna online aan te bieden in de vorm van een veiling. 

Voor wie doet u het?  Fundashon di Artista, Art Foundation Curaçao Gallery en Open Atelier Route (OAR) vertegenwoordigen samen een groot deel van onze lokale kunstenaars.  Middels hun participatie zullen tekeningen, schilderijen, beelden, mixed media objecten en foto’s worden aangeboden. Door hun samenwerking aan dit initiatief en uw enthousiaste biedingen tijdens de veilingdagen, worden door de pandemie getroffen beeldende kunstenaars die deelnemen aan AID4ART 2020 gesteund. Zij kunnen verder met hun belangrijke werk voor de samenleving; en juist nu!

Algemene voorwaarden 
Bij deelname aan de veiling van Aid4art gelden de algemene voorwaarden van Frank's Auctions 

Aanvullende voorwaarden
Bij de veiling van Aid4art wordt het popcorn principe gehanteerd: als er in de 3 minuten van de veiling een bod wordt uitgebracht, dan wordt de veiling met 5 minuten verlengd. Net zo lang totdat er niemand meer bied.   

De veiling
De online veiling op Franks Auctions vindt plaats van 22 tot en met 29 november 2020 

Kijkdagen
Belangstellenden zijn uitgenodigd om op 19, 20 en 21 november de werken te komen bekijken bij: 

Art Foundation Curaçao Gallery
Hanchi Snoa 27 (Punda)
10:00-17:00

Renaissance Hotel Shopping Mall (bij de voormalige Little Switzerland unit)
Tegenover Mom&Co (Gouverneur van Slobbeweg)
10:00-17:00

Betaling en ophalen
Betaling van de gewonnen kavels kan

1. per bankovermaking op MCB 32.45.41.01 tav Frank's Auctions, Granaatappelweg 126.

2. met Maestro bankpas op
Dinsdag 1 en woensdag 2 december 
Tussen 8:00-16:00
Locatie Frank's Auctions, Granaatappelweg 126, Dominguito. 

Na betaling kunt u met uw betaalbewijs naar de locatie waar uw kunstwerk is (dezelfde locatie als tijdens de kijkdagen) en daar het kunstwerk ophalen. 

OPHALEN
Ophalen kan op woensdag 2 en donderdag 3 december bij de Gallerij / Renaissance pop-up (zie invoice)

Als u participeert aan een veiling en deze wint, dan bent u verplicht de gewonnen kavel te betalen. Er is door uw deelname en winst namelijk een juridisch geldige koopovereenkomst gesloten. Bij verzuim treed artikel 7 van de algemene voorwaarden in werking


Bezorgingen Curacao
U moet de gewonnen kavel zelf ophalen, dan wel zelf transport vrezorgen. In verband met de gevoeligheid en waarde van de kunstwerken, kan Frank's Auctions geen bezorgingen aanbiedingen voor deze veiling. 

 

Bezorgingen buitenland
Woont u in het buitenland en wilt u uw gewonnen kavel laten verschepen? Dit is mogelijk. De organisatie van Aid4art werkt hiervoor samen met transporteur Cavelier en zij verzorgen, samen met u, de verscheping. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht en zijn niet inbegrepen bij kavelprijzen.  Een indicatie van hoe het werkt en wat de kosten zijn, vindt u hieronder. 

 

Foutieve biedingen
Wij kunnen foutief uitgebrachte biedingen niet verwijderen of aanpassen. Voordat u uw bod bevestigd, wees er zeker van dat u achter uw bod staat. Let goed op komma's en punten (het advies is hele getallen te gebruiken). Voorkom dat u tegen uzelf opbiedt. Als uw bod is uitgebracht en u bent de hoogste bieder, dan staat er (JIJ/YOU) achter het hoogste bod bij de kavel, dit bod is tevens groen gekleurd. Ook ziet u dit terug in het overzicht met de door u uitgebrachte biedingen (MIJN ACCOUNT). Omdat e-mail in de spambox kan belanden of vertraging kan oplopen, kunnen er geen rechten worden ontleent uit niet of te laat ontvangen e-mail meldingen.